fbpx
Travel with Blagec Turist feat. Majales

Avanturizam

Kopneni ili mediteranski, lagani ili teški avanturizam, EkoTurizam!

 

Avanturistički turizam vam daje priliku da izađete iz svoje komfort zone i zakoraknete u nešto novo i uzbudljivo, ne zanemarujući pritom dozu svojevoljnog rizika.

Okosnica vaše avanturističke pustolovine je vaše aktivno sudjelovanje u tipu aktivnosti koje određeni tip putovanja nosi sa sobom. To može biti upoznavanje novih kultura i naroda, te sudjelovanje u njihovim običajima, sportske aktivnosti u kojima glavnu riječ ima Adrenalin ili pak istraživanje nedovoljno istraženih prirodnih ljepota.

Prema klasifikaciji ATTA-e (Adventure Travel Trade Association), avanturistički turizam ima dva pravca, teški i lagani avanturizam.

Ekoturizam bi zasigurno preporučili za ljubitelje laganog avanturizma. Vožnja biciklom, pješačenje, jahanje, boravak u eco-friendly smještaju, posjet nacionalnim i parkovima prirode.

 

Eco domus, Dalmatia Green, samo su neki od projekata koji se provode u RH sa ciljem održivog ekološkog rasta i razvoja.

Kako za eko turizam, tako i za lagani i teški avanturizam, ne morate niti putovati van granica Hrvatske. Sve što vam treba je kod nas!

eko turizam

 

A za iskusne avanturiste gonjene adrenalinom, penjanje nekom od 340 staza Nacionalnog parka Paklenica, zipline 150m iznad kanjona rijeke Cetine, kayaking, rafting, jedrenje, izbora je puno, odvažite se i avantura počinje!

 

 

Travel makes things simplier and has made us realize that material things no longer make us happy.

Instead, we choose to spend our money on experiences.

Blagec Turist feat. Majales ,

svoje AvantTuriste vodi u uzbudljive i nove pustolovine!